ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

137o Εκπαιδευτικό Μάθημα της ΕΕΠΕΑΧ2024-03-22 09:20:00

Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής...

Read More ...

136o Εκπαιδευτικό Μάθημα της ΕΕΠΕΑΧ2024-02-20 09:20:00

Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής...

Read More ...

Πρόκληση σε Γενικη Συνέλευση ΕΕΠΕΑΧ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 20242024-02-07 09:20:00

Αγαπητοί  Συνάδελφοι, Όπως έχετε ενημερωθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας...

Read More ...

Μετεκπαιδευτική Ημερίδα ΕΕΠΕΑΧ «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ»2024-01-29 09:20:00

Αγαπητοί συνάδελφοι Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης εκπαίδευσης η...

Read More ...

135o Εκπαιδευτικό Μάθημα της ΕΕΠΕΑΧ 2024-01-25 09:20:00

Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής...

Read More ...

134o Εκπαιδευτικό Μάθημα της ΕΕΠΕΑΧ 2023-12-22 09:20:00

Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής...

Read More ...

Αν λοιπόν όλοι οι ασθενείς επιθυμούν το ίδιο αποτέλεσμα από τις ενέσιμες θεραπείες τους, να δείχνουν δηλαδή νεότεροι και πιο ανανεωμένοι, τότε για ποιο λόγο εξακολουθούμε στις μέρες μας να βλέπουμε εκείνες τις ανέκφραστες γυναίκες με τα αφύσικα παραγεμισμένα πρόσωπα και τα πρησμένα χείλη; Πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε με ασφάλεια μια ενέσιμη θεραπεία, χωρίς να ανησυχείτε ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται ψεύτικο ή υπερβολικό; Ξεκινήστε λοιπόν φροντίζοντας να είστε σωστά ενημερωμένοι, ώστε να οδηγηθείτε στις σωστές επιλογές.

Μην επιλέξετε να εμπιστευθείτε το πρόσωπό σας στον οποιονδήποτε

Εμπιστευθείτε την εμφάνισή σας μόνο σε έναν έμπειρο, πιστοποιημένο Πλαστικό Χειρουργό της ΕΕΠΕΑΧ και για τις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες όπως τα ενέσιμα υλικά. Προκειμένου να έχετε τελικά ένα φυσικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα, ο γιατρός που σας εφαρμόζει την ενέσιμη θεραπεία θα πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένος στην ανατομία του προσώπου και να διαθέτει εμπειρία με όλο το εύρος των ενέσιμων υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι εφαρμόζουν ενέσιμες θεραπείες στο ινστιτούτο αισθητικής της γειτονιάς σας δεν πληρούν απαραίτητα τα κριτήρια αυτά. Ούτε επίσης ο οδοντίατρός σας ή ο γυναικολόγος σας. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν είναι νομικά θεσμοθετημένο το ποιοι μπορούν να εκτελούν αυτές τις εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για να έχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, επιλέξτε με ασφάλεια και επισκεφθείτε το ιατρείο ενός πιστοποιημένου Πλαστικού Χειρουργού της ΕΕΠΕΑΧ ή ένα νόμιμο ιατρικό κέντρο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του.

Ξεκινήστε συντηρητικά

Ένας καλός τρόπος για να ανακαλύψετε πόσο θα σας ικανοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέσιμη θεραπεία είναι μέσω μιας συντηρητικής πρώτης προσέγγισης. Αρχίστε με τη θεραπεία σε μία μόνο περιοχή, όπως οι ρυτίδες του μετώπου ή οι ρινοπαρειακές αύλακες, προκειμένου να διαπιστώσετε αν το αποτέλεσμα ικανοποιεί τις προσδοκίες σας.

Αν με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα  δεν σας καλύπτει πλήρως, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον υλικό. Δώστε στη βοτουλινική τοξίνη (BOTOX®, DYSPORT®) τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες πριν πάρετε την όποια  απόφαση, καθώς μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 14 μέρες μέχρι να φανεί το οριστικό αποτέλεσμα. Αν και το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εξουδετερωθεί και να διασπαστεί, τα ανεπιθύμητα αποτελέσματά του μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να υποχωρήσουν.

Αποφύγετε τις «τιμές που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές»

Τα ενέσιμα υλικά είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας, σε σχέση με το υψηλό κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και φθηνά. Όταν αποφασίσετε ποιον γιατρό θα επισκεφθείτε για την ενέσιμη θεραπεία σας, μην επηρεάζεστε από χαμηλές προσφορές που δίνουν την αίσθηση ότι είναι πολύ καλές για να είναι και αληθινές. Ευκαιριακοί εφαρμοστές ενέσιμων θεραπειών σε αγνώστου ποιότητας χώρους ή σε μη νόμιμα ιατρεία, υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα ή χαμηλής ποιότητας υλικά προκειμένου να κρατούν τις τιμές χαμηλά και να έχουν υψηλά κέρδη. Μη εγκεκριμένα υλικά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που δεν εκπληρώνουν τα αυστηρά του κριτήρια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες γυναικών οι οποίες γλίτωσαν χρήματα συμμετέχοντας σε ΒΟΤΟΧ πάρτι σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου τους χορηγήθηκαν αμφίβολης ποιότητας υλικά με τραγικά αποτελέσματα. Για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας και παράλληλα να προστατεύσετε την υγεία σας, αποφύγετε τις εκπτωτικές προσφορές και επενδύστε με ασφάλεια στις ιατρικές υπηρεσίες ενός πιστοποιημένου Πλαστικού Χειρουργού, μέλους της ΕΕΠΕΑΧ.

Είναι οι φωτογραφίες ένα ασφαλές κριτήριο για την επιλογή σας;

Οι φωτογραφίες είναι ένας καλός τρόπος για να κρίνετε τα πιθανά αποτελέσματα μιας αισθητικής θεραπείας. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ότι όλοι οι ασθενείς δεν είναι ίδιοι. Ο κάθε ασθενής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά δέρματος, τις δικές του εξειδικευμένες ανάγκες και τη δική του ανταπόκριση του προσώπου στην ενέσιμη θεραπεία. Θα πρέπει λοιπόν να δείτε φωτογραφίες ασθενών, πριν και μετά από την θεραπεία, οι οποίοι έχουν παρόμοια εμφάνιση και αντιμετωπίστηκαν για τον ίδιο λόγο και με τα ίδια ενέσιμα υλικά. Αν είστε για παράδειγμα μια γυναίκα 50 ετών με βαθιές ρινοχειλικές ρυτίδες, ζητήστε να δείτε φωτογραφίες μιας παρόμοιας ασθενούς με το ίδιο πρόβλημα και το αποτέλεσμα που είχε με το ίδιο υλικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και σε σας.

Από τη στιγμή που θα βεβαιωθείτε ότι έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας να σας δείξει φωτογραφίες από ασθενείς του. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσετε την εμπειρία και την ικανότητα του γιατρού στη χρήση ενέσιμων υλικών, καθώς επίσης και την προσωπική αισθητική του προσέγγιση. Ίσως οι ασθενείς του να φαίνονται αρκετά αφύσικοι σε σχέση με τις δικές σας επιθυμίες.

Συζητείστε κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής σας επίσκεψης

Η επίσκεψή σας στο γιατρό δεν πρέπει να σας δίνει την αίσθηση μιας διαδικασίας που στόχο έχει να σας πουλήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Ένας καταρτισμένος και πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός θα εκτιμήσει τις ανάγκες του προσώπου σας και τα χαρακτηριστικά του δέρματός σας πριν σας προτείνει τις όποιες ελάχιστα επεμβατικές επιλογές και το πλάνο αντιμετώπισης των επιμέρους προβλημάτων ώστε να δημιουργήσει ένα φυσικό τελικό αποτέλεσμα.

Ζητήστε από το γιατρό σας να σας αναλύσει διεξοδικά την αιτιολογία των προβλημάτων του προσώπου σας και τη θεραπευτική του προσέγγιση, τους χρόνους ζωής των υλικών, καθώς και τα πιθανά ανεπιθύμητα αποτελέσματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, πριν πάρετε την οριστική σας απόφαση ώστε να προβείτε σε μια θεραπεία με ενέσιμα υλικά.

Η επιλογή της ενέσιμης θεραπείας - Εμπιστευτείτε τους Έλληνες Πλαστικούς Χειρουργούς

Στις μέρες μας οι ενέσιμες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες (υαλουρονικό οξύ, βοτουλινική τοξίνη), είναι ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες από το παρελθόν. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο να ενημερωθείτε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ικανοποιητική ενέσιμη θεραπεία με φυσικά αποτελέσματα. Ένας έμπειρος πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι επιλογή ασφάλειας και επιτυχίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΕΠΕΑΧ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ