Απαντητική Επιστολή Γενικής Γραμματέως Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS), Prof. Marita Eisenmann-Klein προς το γερμανικό περιοδικό FOCUS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής με θέμα: "Αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή", το οποίο διοργανώθηκε από την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010.

Ένας μεγάλος αριθμός διακεκριμένων πλαστικών χειρουργών συμμετείχε ενεργά στην ημερίδα με ομιλίες οι οποίες κέντρισαν το επιστημονικό ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέως της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS), Prof. Marita Eisenmann-Klein, για την αποστολή επίσημης επιστολής στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ως απάντηση στο λιβελογραφικό κατά της Ελλάδας κείμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ο τρόπος με τον οποίο προσβάλλεται και χλευάζεται ένα ολόκληρο Έθνος αποτελεί μια ακραία περίπτωση κατάχρησης της ελευθερίας του Τύπου… το συγκεκριμένο άρθρο είναι μια καταστροφή: Αναδημιουργείται η εικόνα του "κακού" και "αυτοπροσδιοριζόμενου ενάρετου" Γερμανού, εικόνα η οποία είχε απαλειφθεί χάρη στην επιείκεια και τη γενναιοδωρία των ανθρώπων που υπήρξαν θύματα της Γερμανικής κατακτητικής μανίας".

Διαβάστε την επιστολή σε μορφή αρχείου PDF.