ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.)

συγκλονισμένη από την τραγωδία που έπληξε την χώρα μας με καταστροφικά αποτελέσματα και προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σε πρώιμο και απώτερο στάδιο των εγκαυματιών των πληγέντων περιοχών, έχει ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας, τις Υγειονομικές Περιφέρειες Αττικής, Πειραιώς & Αιγαίου, το ΚΕΣΥ, καθώς και τις δημόσιες Κλινικές Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής για την εθελοντική προσφορά των μελών της, πλαστικών επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργών για την περίθαλψη των εγκαυματιών.

Η Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ. έχει συντάξει λίστα με τους ιδιώτες εθελοντές ιατρούς και η οποία είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση που κρίνουν απαραίτητη τις υπηρεσίες τους για ενίσχυση του έργου των κρατικών Νοσοκομείων και οι οποίοι προτίθενται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους εγκαυματίες στο μετεγκαυματικό στάδιο.

Οι Κλινικές Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής των δημοσίων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, ήδη αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εγκαυματίες και έχουν εκφράσει τη διαθεσιμότητά τους να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των εγκαυματιών.

Πολλοί ιδιώτες ιατροί του εξωτερικού, καθώς και Εταιρείες Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής έχουν εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή τους και την προθυμία τους να συνεισφέρουν στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Έλληνες ιατροί και έχουν ενημερωθεί ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τους αρμόδιους Υγειονομικούς φορείς θα ενημερωθούν άμεσα.

Η. Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών και θα βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των πληγέντων.