Έχοντας πολλά και εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης του προσώπου στη διάθεσή μας καθώς και πολλές θεραπείες που αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο λογικό είναι χειρουργική επέμβαση του facelift να αποτελεί ακόμα και σήμερα μια επιλογή για έναν ασθενή. Η απάντηση είναι σαφής: Το face lift μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα που καμία άλλη θεραπεία δεν μπορεί και γι’ αυτό το λόγο παραμένει μια διαχρονική και εξαιρετική επιλογή για πολλές γυναίκες και άνδρες.

Ο επαναπροσδιορισμός του σχήματος του προσώπου, το πιο λείο δέρμα και μια συνολικά νεότερη εμφάνιση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αποτελέσματος του facelift που επιτυγχάνονται με την αποκατάσταση της ελαστικότητας των ιστών του προσώπου καθώς και τη διόρθωση της εμφάνισης του λαιμού.

Για να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι προσδοκίες που πρέπει ο ασθενής να έχει από τη διαδικασία του facelift ακολουθούν οι απαντήσεις σε πέντε από τις πιο κοινές ερωτήσεις που έχουν διατυπωθεί από χιλιάδες ασθενείς κατά τη συμβουλευτική διαδικασία με τον πλαστικό χειρουργό:

 

  1. Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι facelift;

Όταν η καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας σε συνδυασμό με τις μη χειρουργικές θεραπείες δεν προσφέρουν πλέον τα αποτελέσματα που θα θέλατε στην εμφάνιση του προσώπου σας, τότε πιθανόν έχει έρθει η ώρα να μιλήσετε με τον πλαστικό σας χειρουργό για το τι μπορεί να προσφέρει σε εσάς το facelift. Εάν έχετε χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και στο λαιμό, η αποκατάσταση που επιτυγχάνεται με το facelift και η αφαίρεση του περιττού δέρματος προσφέρουν μια δροσερή και νεανική εμφάνιση.

 

  1. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης;

Μπορούν να επιλεγούν αρκετές διαφορετικές τεχνικές κατά τη διάρκεια του facelift, ανάλογα με το τί σας απασχολεί να διορθωθεί και την επιλογή της βέλτιστης από τον πλαστικό σας χειρουργό. Μετά την αναισθησία, γίνονται τομές στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής και σε σημεία ελάχιστα ορατά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο πλαστικός χειρουργός θα σμιλεύσει ή θα αφαιρέσει το λίπος, θα επανατοποθετήσει τον υποκείμενο ιστό και θα σηκώσει τους μυς του προσώπου. Μπορεί αν χρειαστεί να γίνει μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι για τη αντιμετώπιση της χαλάρωσης του λαιμού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, οι τομές κλείνουν με ράμματα ή άλλες μεθόδους.

 

  1. Τι πρέπει να αναμένω κατά την ανάρρωση και για τις ουλές;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής αισθάνεται πολύ καλά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συγκριτικά με άλλες επεμβάσεις και ο πόνος που μπορεί να φοβίζει, είναι ελάχιστος με τη χρήση των αναλγητικών. Το πρήξιμο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες και οι μώλωπες εξαφανίζονται τις πρώτες 15 ημέρες. Το δέρμα μοιάζει πολύ σφιχτό, είναι μουδιασμένο και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Είναι σημαντικό να προσεχθεί η έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες εβδομάδες για να μην επιδεινωθούν οι ουλές. Στις περιοχές των τομών θα υπάρχει μια κοκκινίλα για μερικούς μήνες ώσπου να επανέλθουν στο χρώμα του δέρματος και να μπορούν εύκολα να καλυφθούν με make-up. Το μεγαλύτερο μέρος τους κρύβεται μέσα στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού και στις φυσικές τομές του δέρματος

 

Συνιστάται να απέχετε από την εργασία σας για λίγες εβδομάδες, να αφήσετε στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθεί. Επίσης καλό είναι να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Ενώ οι χρόνοι επούλωσης ποικίλλουν ανάλογα με την τεχνική  και τον ασθενή, εντός περίπου 10 ημερών, το πρήξιμο και οι μώλωπες ελαχιστοποιούνται. Το μακιγιάζ είναι συνήθως αρκετό για να καλύψει τυχόν σημάδια χειρουργικής επέμβασης έως ότου το πρόσωπο σας επουλωθεί πλήρως.

Επειδή οι τομές ακολουθούν τη γραμμή των μαλλιών σας, οι ουλές είναι δυσδιάκριτες. Ακόμα και όταν είναι απαραίτητη μια τομή στο πηγούνι, θα γίνει έτσι ώστε να ακολουθεί την φυσιολογική ρυτίδωση στο κάτω μέρος, κρύβοντας έτσι την ουλή.

 

  1. Πότε θα δω πραγματικά αποτελέσματα;

Θα παρατηρήσετε αλλαγές στην εμφάνιση του προσώπου σας αμέσως μετά την επέμβαση παρά την ύπαρξη ενός πρηξίματος (και λίγοι μώλωπες) για τις πρώτες 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, μώλωπες που επιμένουν να εμφανίζονται μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να νιώσετε πλήρως φυσιολογικό το πρόσωπό σας και θα περάσουν 2 έως 3 μήνες για να επουλωθεί πλήρως. Μετά την περίοδο της ανάρρωσης η εμφάνιση του προσώπου είναι πιο ήρεμη και πιο νεανική αφαιρώντας τουλάχιστον μια δεκαετία από την εμφάνισή σας.

 

  1. Ποιο είναι το κόστος για ένα facelift;

Το κόστος για μια διαδικασία λίφτινγκ εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και τυχόν συνδυαστικές επεμβάσεις όπως, για παράδειγμα, η βλεφαροπλαστική ( Περισσότερα για την βλεφαροπλαστική εδώ: https://www.hespras.gr/el/plastic-surgery/aesthetic-plastic-surgery/231-eyelid-el ). Δεν είναι όμως υψηλό αναλογικά με τα οφέλη που προσφέρει.

 

  • ΟΚ το αποφάσισα, θέλω να κάνω facelift. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν πιστεύετε ότι το facelift ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε μια συνάντηση για τη συμβουλευτική διαδικασία με τον πλαστικό χειρουργό σας ο οποίος θα εκτιμήσει τις ανάγκες του προσώπου σας και τα χαρακτηριστικά του δέρματός σας και θα καταλήξει μαζί σας στη βέλτιστη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο να ενημερωθείτε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και φυσικό αποτέλεσμα. Ένας έμπειρος πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι επιλογή ασφάλειας και επιτυχίας. Θυμηθείτε: Μην πέφτετε στην παγίδα αυτών που διαφημίζονται ως Πλαστικοί Χειρουργοί και δεν είναι ή διαφημίζουν ότι κάνουν επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής. Για την ασφάλεια σας, επιλέξτε τον Πλαστικό Χειρουργό σας από εδώ : https://www.hespras.gr/el/members

Περισσότερα για την επέμβαση μπορείτε να διαβάσετε και εδώ: https://www.hespras.gr/el/plastic-surgery/aesthetic-plastic-surgery/237-facelift-el